WINDPARK
GREENPORT VENLO

Op Greenport Venlo komen in 2022 acht windturbines die samen elektriciteit zullen opwekken voor ongeveer 30.000 huishoudens. Windpark Greenport Venlo komt langs het spoor tussen Venlo en Horst-Sevenum te liggen.

HET WINDPARK

Waar komt het windpark?

Windpark Greenport Venlo ligt in de Greenport Venlo. Langs het spoor tussen Venlo en Horst-Sevenum worden acht windturbines geplaatst. Hierboven ziet u hier een overzicht van. Hieronder kunt u ook een gedetailleerdere kaart downloaden (6MB).

Wie ontwikkelt het windpark?

Windpark Greenport Venlo wordt ontwikkeld door Windunie, duurzame energieleverancier Greenchoice en ABN AMRO Sustainable Impact Fund. Via het concept Goede Buren zetten wij ons in voor duurzame energie. Dichtbij opgewekt. Voor een schonere wereld met 100% groene energie.

HOE GAAT HET WINDPARK ERUIT ZIEN?

Windpark Greenport Venlo zal bestaan uit acht turbines: vijf grotere en drie kleinere. Ten behoeve van voldoende radardekking worden vooralsnog funderingen aangelegd voor deze acht turbines. Er is nog maximaal één jaar gelegenheid om een negende turbine in de bouwwerkzaamheden te passen, wanneer daarvoor alsnog goedkeuring van de Minister is verkregen.

HOE GAAT HET NU VERDER?

Onderaan de homepage vindt u een tijdlijn. Deze wordt doorlopend geactualiseerd.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Een overzicht van veel gestelde vragen vindt u hier.

WAAROM DIT WINDPARK?

In Nederland en Europa hebben we een belangrijke opdracht: een reductie van CO₂-uitstoot van 49% in 2030. Daarom werken bewoners, ontwikkelaars en overheden samen aan de energietransitie en is het energielandschap vol in beweging. 

ENERGIETRANSITIE

Windenergie is een zeer efficiënte vorm van duurzame energie en speelt daarom een belangrijke rol in de energietransitie. Een deel van de opbrengsten van de windturbines zal terugvloeien naar lokale projecten die de leefbaarheid rond het windpark versterken.

NATUUR & LANDSCHAP

De provincie Limburg en Windpark Greenport Venlo hebben afspraken gemaakt over de natuur en het landschap in de directe omgeving. Natuur proberen we zo veel mogelijk te beschermen. Daarnaast compenseren we de natuur waar nodig door nieuwe natuur te ontwikkelen. Daarbovenop zorgt Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo voor 50% extra compensatie in Zaarderheiken.

Altijd al willen weten hoe groot een windturbine is? Hoe lang de wieken zijn? En hoeveel CO2-uitstoot we besparen met windenergie? Houd dan deze pagina in de gaten. We vertellen je binnenkort alles wat je moet weten.

CIJFERS & FEITEN

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Altijd op de hoogte zijn van de ontwikkeling van Windpark Greenport Venlo? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.