Leefbaarheidsfonds: Mooie projecten worden gerealiseerd

Het afgelopen jaar heeft energiecoöperatie Samenstroom samen met omwonenden van het windpark het leefbaarheidsfonds vormgegeven. Het windpark stelt 500.000 euro beschikbaar om projecten te ontwikkelen die de leefbaarheid, vitaliteit en verbondenheid in de wijk of buurt ten goede komen. Inwoners van wijken en buurten rond het windpark zijn hiermee aan de slag gegaan, met fantastische projecten als resultaat. Bekijk hieronder een aantal voorbeelden.

Beebarn in de Klingerberg

Mezenkastjes in Heierhoeve-de Zaar

In Heierhoeve-de Zaar wordt de eikenprocessierups op een natuurlijke manier bestreden: sinds enige tijd hangen er namelijk 40 mezenkastjes! In dit project is samengewerkt met #KanDoen, die de mezenkastjes heeft gemaakt uit gerecycled hardhout en ook heeft geleverd. De kastjes behoeven nauwelijks onderhoud.

Ook de gemeente Venlo draagt bij: zij hebben dit gebied in kaart gebracht en zullen hier niet meer sproeien en conservatief maaien. Dit komt uiteindelijk ook de mezen weer ten goede.

Vergroenen van de wijk in de Klingerberg

Buurtbewoners van de Klingerberg konden een gratis tuinpakket aanvragen om hun tuin te vergroenen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.