Update bouwwerkzaamheden

De komende weken start het transport en de bouw van de windturbines van Windpark Greenport Venlo. Hiervoor worden op dit moment een aantal voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. In dit bericht informeren we u over de laatste stand van zaken. 

Voorbereidende werkzaamheden

Om de locaties geschikt te maken voor de komst van de windturbines voert de aannemer op dit moment de laatste werkzaamheden uit. Zo worden de fundaties, kraanopstelplaatsen en toegangswegen afgewerkt en opgeschoond. Ook worden er nog kabels aangelegd tussen de windturbines. Op sommige locaties maakt de aannemer ruimte voor het vervoer van de windturbines door onder andere rijplaten aan te leggen of bebording te verzetten. De grondwerkzaamheden van het windpark zijn daarmee zo goed als afgerond.

Locatie van windturbine 1, met de fundatie, kraanopstelplaats en de toegangsweg.

Bouw fietsbrug

Een bijzonder onderdeel van de voorbereidende werkzaamheden is de aanleg van een tijdelijke fietsbrug bij windturbine 3. Tijdens het aanvoeren van het bijzondere transport en het bouwen van de turbine worden de gebruikers van de Greenport Bikeway omgeleid. Op die manier kunnen fietsers ook tijdens de bouwwerkzaamheden veilig gebruikmaken van deze route. De omleiding van het fietspad zal parallel komen te lopen aan het spoor. Middels een fietsbrug zal de bestaande fietstunnel gepasseerd worden. Om de omleiding weer aan te laten sluiten op de Greenport Bikeway, wordt een tijdelijk fietspad aangelegd. De fietstunnel onder het spoor blijft toegankelijk. Volgens de huidige planning is de fietsbrug in week 7 (7 – 11 februari) klaar en blijft deze in gebruik tot ongeveer halverwege maart.

Heeft u vragen?

In dit nieuwsbericht vindt u meer informatie over het transport van de windturbines. Heeft u aanvullende vragen of opmerkingen over het windpark? Neem dan hier contact met ons op.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.