Update bouwwerkzaamheden

De afgelopen weken is volop gebouwd aan Windpark Greenport Venlo. In dit bericht geven we een update over de stand van zaken van de bouw en de geplande transporten en werkzaamheden voor de komende periode.

Bouw turbine 1 t/m 6

Windturbine 5 en 6 zijn de eerste windturbines van Windpark Greenport Venlo die in het geheel gebouwd zijn. De torenonderdelen en bladen van deze turbines zijn via het Floriadeterrein aangevoerd. Na de bouw van de torendelen en het hijsen van de bladen is de kraan verplaatst naar de locatie van turbine 3 en 4. Deze turbines zijn in de tweede helft van maart ook zo goed als afgebouwd. Voor begin april staat de bouw van turbine 1 gepland.

De kraan hijst het derde blad van windturbine 5.
Foto: Paul Poels

Transporten en bouw turbine 7 t/m 9

Na afronding van de bouw van turbine 1 start naar verwachting half april de bouw van turbine 7, 8 en 9. Voorafgaand aan de bouw vinden de transporten van de torenonderdelen en de bladen plaats. De transportroute loopt via de A67 richting de N556 naar de Newtonweg.  De werkzaamheden voor turbine 7 t/m 9 zijn voorzien van half april tot en met half mei. Deze planning kan kort van tevoren wijzigen vanwege de weersomstandigheden.

Transportroute van de onderdelen van turbine 7, 8 en 9.

Heeft u vragen?

Heeft u aanvullende vragen of opmerkingen over Windpark Greenport Venlo? Neem dan hier contact met ons op.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.