Sommige windturbines draaien, maar het proefdraaien is nog niet gestart. Hoe zit dat?

Het viel u misschien op dat sommige windturbines van Windpark Greenport Venlo al draaien. Dit betekent echter niet dat het proefdraaien al is gestart. Op dit moment vinden de voorbereidingen plaats voor het proefdraaien. Het proefdraaien is een testfase die de laatste stap vormt om met de productie van groene stroom te beginnen.

Voorbereidingen voor proefdraaien 

Ter voorbereiding op de testfase worden de windturbines één voor één in bedrijf gesteld. Op dit moment draaien vijf van de acht windturbines af en toe overdag. Op korte termijn gaan de turbines ook ’s nachts draaien én worden de andere drie turbines in bedrijf gesteld. Tijdens het in bedrijf stellen van de windturbines worden systemen ingeregeld en vinden al een aantal testen plaats. Als dit allemaal klopt, volgt er de testfase waarin het hele park een periode draait: dit is het proefdraaien. 

Het proefdraaien

We verwachten dat het gehele windpark vanaf half september zal proefdraaien. Dit betekent dat de windmolens gedurende ongeveer 10 dagen volledig draaien. Aan het einde van deze periode controleren en inspecteren we de windturbines volledig. Als alles goed is nagekeken, gecontroleerd en geaccepteerd kan het daadwerkelijk produceren van groene stroom beginnen.

Via deze website houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.