Inregeling en afwerking turbines duurt langer dan verwacht

Het inregelen van de windturbines kost helaas meer tijd dan verwacht. Dit komt vooral door de ICT verbindingen die extra aandacht vragen en nog niet goed zijn ingeregeld. Goed werkende ICT verbindingen zijn nodig om de windturbines op afstand te kunnen monitoren en de veiligheid te waarborgen. Gekwalificeerd personeel is schaars en daardoor kost dit proces meer tijd dan gepland.

Naast de inregeling hebben er verschillende werkzaamheden op de grond plaatsgevonden. De wegen en terreinen rondom de windturbines 3,4, 5 en 6 zijn gereed gemaakt. Ook zijn de terreinen rondom deze vier turbines hersteld en waar mogelijk weer ingezaaid. De werkzaamheden in het inkoopstation zijn klaar. Er wordt later nog bestrating rondom het inkoopstation aangelegd.

Verder is de aannemer bezig met het verwijderen van de tijdelijke bouwwegen bij windturbine 1. We verwachten dat de volledige afwerking en herstel van de waterpartij, rondom de voet van de turbine, begin januari 2023 plaats kan vinden, als het weer dat toelaat. In de laatste week van november een brug geplaatst bij windturbine 1 (zie foto), zodat deze bereikbaar blijft voor onderhoud. 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.