Maatregelen tegen trillingen

Tijdens het proefdraaien van de windturbines is geconstateerd dat windturbines 1 en 3 t/m 6 te maken hebben met meer trillingen dan normaal. Hierdoor kunnen de turbines sneller slijten en wordt mogelijk meer geluid veroorzaakt. De komende maanden wordt gewerkt aan maatregelen om dit tegen te gaan. De drivetrain (de tandwielkast en de generator in de nacelle of gondel bovenop de mast) wordt opnieuw uitgelijnd en voorzien van gewichten. Dit is vergelijkbaar met het uitlijnen van de wielen van een auto. Dit gaan we toepassen bij één van deze turbines en vervolgens testen. Als uit de test naar voren komt dat dit het issue inderdaad verhelpt, dan gaan we dit ook in de andere vijf windturbines uitvoeren. Dit issue speelt overigens alleen bij turbine 1 en 3 t/m 6, en is niet van toepassing op windturbine 7, 8 en 9. Dit zijn namelijk verschillende typen windturbines.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.