Een geslaagde excursie naar de bouwplaats van windturbine 2 voor omwonenden en vrijwilligers van Samenstroom

Op zondag 29 oktober bezochten omwonenden van het windpark en vrijwilligers van energiecoöperatie Samenstroom de bouwplaats van windturbine 2. Het was een prachtige dag; de zon scheen en het waaide flink. Mooi weer om het windpark te bezoeken.

In de week ervoor waren de mast, de gondel en de hub al gehesen. De wieken van deze windturbine lagen in verband met de harde wind nog op de grond, net als de kraan waarmee de onderdelen worden gehesen. Daardoor konden bezoekers de wieken van dichtbij bekijken en dat was behoorlijk indrukwekkend. Bezoekers hadden ook veel belangstelling voor de techniek die bij de bouw van een windmolen komt kijken en hoe de opgewekte stroom geleverd wordt aan de huishoudens en bedrijven. Ook waren mensen te spreken over de mooie projecten die gerealiseerd zijn met de bijdrage van het windpark.

Het leefbaarheidsfonds

De excursie was speciaal voor de omwonenden en vrijwilligers die een actieve rol hebben vervuld bij het uitwerken en invullen van het leefbaarheidsfonds. Deze mensen en de vrijwilligers van Energiecoöperatie Samenstroom kregen de kans om naar de bouwplaats van windturbine 2 te komen kijken. Door die samenwerking zijn er al een heleboel projecten gerealiseerd! Er zijn mezenkasten geplaatst als natuurlijke bestrijder tegen de eikenprocessierups. Er is een gemeenschapshuis verduurzaamd. En er is een pumptrackbaan aangelegd. Benieuwd naar alle projecten? Bekijk dan de website van Samenstroom: https://samen-stroom.nl/

Geen reactie's

Geef een reactie