MOOIE PROJECTEN VANUIT HET LEEFBAARHEIDSFONDS

Energiecoöperatie Samenstroom heeft samen met inwoners van dorpen en wijken rond Windpark Greenport Venlo plannen ontwikkeld die bijdragen aan de leefbaarheid, vitaliteit en verbondenheid van hun buurt of wijk. Het windpark stelde daar middels een leefbaarheidsfonds een bedrag voor beschikbaar. Samenstroom begeleidde dat proces waarbij inwoners vooral zelf aan zet waren. Inmiddels zijn er weer meer projecten afgerond.

Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van projecten.

Verenigingsleven

De Vasteloavesvereiniging De Worteleschrabbers dienden een plan in dat bijdraagt aan het verenigingsleven. Ze vroegen verschillende materialen aan die ingezet kunnen worden tijdens verenigingsactiviteiten. Een eerste onderdeel is inmiddels binnen: een podium van 6×2 meter. Die zal gebruikt worden voor de vasteloavesactiviteiten, maar die wordt ook ter beschikking gesteld voor andere groepen of verenigingen.

Beleeffestival

Buurtschap de Grubbenvorsterweg organiseerde een beleeffestival. Maar liefst 130 bewoners kwamen bij elkaar. In subgroepen fietsten ze naar verschillende locaties waar ideeën werden gepresenteerd. Een bijzondere locatie was aan de voet van een van de windmolens. Daarna kwam iedereen bij elkaar voor een hapje, een drankje en muziek.

AED

In buurtschap Heierhoeve – de Zaar is een (camera-beveiligde) AED geplaatst en worden vrijwilligers opgeleid om met de AED te kunnen werken.

Benieuwd naar alle projecten? Bekijk dan de website van Samenstroom: https://samen-stroom.nl/

Geen reactie's

Geef een reactie