stand van zaken bouwwerkzaamheden

De turbines van Windpark Greenport Venlo zijn zo goed als opgebouwd. Binnen de turbines en onder de grond gaan de werkzaamheden door. We geven een update over de stand van zaken en kijken vooruit naar de aankomende werkzaamheden.

Bouw van de turbines

Windturbine 1 t/m 8 zijn inmiddels opgebouwd. Binnen deze turbines worden nog werkzaamheden uitgevoerd, waaronder de aansluiting van kabels. Windturbine 9 is de laatste turbine in aanbouw. De wieken van deze turbine worden in week 20 (16 – 20 mei) omhoog gehesen. Dat betekent ook dat de laatste transporten van de turbine-onderdelen deze week plaatsvinden.

Het hijsen en monteren van een turbineblad.

Transporten

Om het vervoer van de turbine-onderdelen mogelijk te maken zijn op een aantal plekken langs de transportroutes wijzigingen aangebracht. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het verplaatsen van stoplichten en hekwerken om bochten te kunnen maken met de grote onderdelen. Nu de laatste transporten hebben plaatsgevonden, kunnen deze aanpassingen hersteld worden. De tijdelijke fietsbrug bij turbine 3 is inmiddels verwijderd en de omleiding opgeheven. De komende weken plaatsen we bebording terug, zaaien we grond opnieuw in en brengen we verharde of verbrede wegen in de oorspronkelijke staat terug.

Testperiode

Tot de testperiode staan de turbines in een zogenaamde ‘pendelstand’. In deze stand kunnen de turbines vrij draaien, doordat 1 wiek in de wind staat en 2 wieken uit de wind in een hoek van 90 graden. In deze stand worden de turbines ook onder spanning gezet en aan het elektriciteitsnet gekoppeld. De komende periode worden de turbines verder geïnstalleerd en afgewerkt. De volgende stap, naar verwachting in de zomer van 2022, is het testen van de windturbines.

Heeft u vragen?

Heeft u aanvullende vragen of opmerkingen over Windpark Greenport Venlo? Neem dan hier contact met ons op.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.