Bijna alle windturbines zijn in bedrijf gesteld!

Sinds deze week draaien zeven van de acht gebouwde windturbines. Dit betekent dat de turbines zeven dagen in de week en 24 uur per dag kunnen draaien. De achtste windturbine is nog niet in bedrijf gesteld: die heeft nog een aantal onderdelen nodig om daadwerkelijk  te kunnen gaan draaien. De turbineleverancier is in afwachting van de levering van deze onderdelen.

Inbedrijfstelling

Wanneer windturbines in bedrijf zijn gesteld betekent dit dat verschillende onderdelen en systemen in de windturbine getest zijn en door de windturbinefabrikant ingeregeld zijn. Deze fase is nu voor zeven turbines voltooid, maar dat betekent niet dat het proefdraaien al kan beginnen. Op dit moment worden de instellingen verder geoptimaliseerd, daarvoor is het noodzakelijk om ook tijdens het draaien te controleren of alles naar behoren werkt. Dat kan betekenen dat een turbine ook tijdelijk weer stilgezet kan worden om aanpassingen door te kunnen voeren.

Slagschaduw, turbinebladen en trilling

Een windturbine die dichtbij een huis staat, staat soms tussen de zon en een woning. De draaiende wieken veroorzaken dan slagschaduw: een afwisseling van licht en donker. Via het aansturingssysteem in en lichtsensors op de turbines wordt ingeregeld dat de turbines niet meer dan totaal 6 uur slagschaduw per jaar veroorzaken op omliggende woningen. Dit systeem wordt op dit moment ingeregeld. Ook wordt de positie van de turbinebladen nauwkeurig gecontroleerd en worden eventuele onnodige trillingen verholpen. Dit vergt aandacht en moet nauwkeurig gebeuren.

Mocht u echter toch hinder ervaren van geluid en/of slagschaduw dan vragen wij u om dat te melden via info@wpgreenportvenlo.nl.  

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.