Leefbaarheidsfonds afgerond met mooie projecten

Het afgelopen jaar heeft energiecoöperatie Samenstroom samen met omwonenden van het windpark in een burgerparticipatietraject vorm gegeven aan het leefbaarheidsfonds. Het windpark stelt 500.000 euro beschikbaar om projecten te ontwikkelen die de leefbaarheid, vitaliteit en verbondenheid in de wijk of buurt ten goede komen. Inwoners van wijken en buurten rond het windpark zijn hiermee aan de slag gegaan, met fantastische projecten als resultaat. Projectdirecteur Henk Werkman is enthousiast over de uitkomsten: “Wij zijn heel blij om te zien hoe energiecoöperatie Samenstroom en de bewoners van de verschillende dorpen en wijken rond het windpark samen tot een groot aantal projecten zijn gekomen die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap. Het Leefbaarheidsfonds wordt goed besteed.”

Meer over het proces en de verschillende projecten leest u op de website van Samenstroom.

Geen reactie's

Geef een reactie