Update werkzaamheden windturbine 2

Update: Op 6 april zijn de heiwerkzaamheden voor de tweede windturbine, aan het einde van de Mary Kingsleystraat, afgerond.. Binnenkort wordt er gestart met het vlechten van de staalconstructie, waarna het beton gestort wordt.

De kraanopstelplaats en de toegangsweg voor windturbine 2 zijn gereed. Maandag 3 april wordt er gestart met de volgende stap in de bouw van deze windturbine: de aanleg van de turbinefundatie. Op 3 april wordt de heistelling aangevoerd. Dezelfde dag of de dag erna wordt er gestart met heien. Dit duurt naar verwachting vijf werkdagen. Als de heipalen in de grond zitten, wordt het beton voor de fundatie gestort. Dat duurt een werkdag.

Windturbine 2 wordt aangesloten op de reeds aangelegde stroomkabels. Hierdoor hoeven er geen extra boringen gedaan te worden. De verwachting is dat de bouw van de laatste windturbine in het derde kwartaal plaatsvindt.

Geen reactie's

Geef een reactie